قبل از طراحی اپلیکیشن موبایل و ساخت چارچوب ها و زیرساخت ها، بهتر است پروژه خود را با ساخت screen tree (درخت صفحه) یا user flows (مسیر کاربر) آغاز کنید. این گونه از موارد می توانند به عنوان راهنما برای شما عمل کنند و به شما کمک خواهند کرد تا اپ خود را به خوبی طراحی کنید. درخت صفحه معادل سایت مپ یا نقشه سایت می باشد. می توانید به سایت Balsamiq مراجعه کرده و با استفاده از ویژگی های سایت مپ، یک درخت صفحه در آنجا بسازید و یا اینکه خیلی ساده یک قلم و کاغذ بردارید و آن را طراحی کنید. طراحی سایت و اپلیکیشن موبایل در عین حال شباهتی با همدیگر دارند.
مسیر کاربر روشی است برای بررسی دقیق و جز به جز هر یک از مراحل موجود در اپ که کاربران باید آنها را تکمیل کنند تا به هدف مورد نظر برسند، و در عین حال باید به فکر مسیرهای ثانویه و جایگزین نیز باشید. این مسیرها ممکن است خطی نباشند. معمولا مجموعه ای از تصمیمات، مسیرها و حلقه ها می باشند که تمامی گزینه های ممکن را به کاربر نشان می دهند. با داشتن این نقشه ها، به راحتی می توانید لیستی از چارچوب های لازم برای طراحی تهیه کنید. می توانید با چارچوب های بسیار پایه ای شروع کنید و سپس جزئیات و محتوا و سایر موارد را به آنها بیافزایید. در خصوص طراحی اپلیکیشن موبایل لازم است به یکسری از نکات توجه داشته باشید.
شناخت نویگیشن
ساختار نویگیشن اپلیکیشن بسیار مهم است. این بخشی است که بسیار از تازه کاران طراحی اپلیکیشن موبایل در آن به مشکل بر می خورند. اپلیکیشن ها مانند وب سایت ها نیستند. در طراحی اپ موبایل این گونه نیست که یک نویگیشن سطح بالا وجود داشته باشد که به راحتی به تمامی صفحات دسترسی داشته باشد. در طراحی اپ باید یک مسیر روان و ساده طراحی کنید تا کاربران بتوانند به راحتی به مکان های مختلف رفته و دوباره به مکان اول خود بازگردند. باید زمان زیادی را صرف طراحی و تست مسیر اسکرین ها بکنید تا مطمئن شوید منطقی هستند و استفاده آنها آسان است.
تست نویگیشن
بهترین روش برای اینکه مطمئن شوید نویگیشن شما به درستی کار می کند این است که نمونه های قابل کلیک کردن بسازید و آنها را به هم لینک کنید. لینک کردن صفحات ثابت در این مرحله مشکلی ندارد. با این روش به راحتی می توانید تست کنید و ببینید همه آنها باهم چگونه کار می کنند. در این مرحله هنوز نیاز نیست قابلیت های بالا و پایین کشیدن با دست یا فشردن و نگاه داشتن را اضافه کنید. اول آن را تست کنید و ببینید آیا درست کار می کند یا نه؟ سپس اپ خود را در اختیار مردم قرار دهید تا همه از آن استفاده کنند. این روش بسیار آسان و عملی است و می تواند تاثیر فراوانی بر روی اپ شما و قابل استفاده بودن آن داشته باشد. صرف زمان و هزینه در مرحله طراحی، شما را از دردسرها و شکایات بعدی توسط کاربران مصون خواهد کرد.
طراحی اپلیکیشن موبایل متناسب با رزولوشن صفحه
آیفون، چندین سایز صفحه دارد که همگی باهم فرق می کنند. همین قضیه در مورد اندروید هم صحیح هست که دارای چندین شرکت سازنده می باشد که هر کدام سایز صفحه متفاوتی دارند. اما بیش از حد نیز نگران نباشید زیرا هم اپل و هم اندروید، راه هایی را برای کمک به اپ ها در این زمینه ایجاد کرده اند تا اپ ها به صورت خودکار با سایز صفحات متفاوت کار کنند. چیزی شبیه به طراحی رسپانسیو در وب می باشند. کامل نیست اما به این معنی است که شما مجبور نیستید برای هر سایز یک طراحی خاص انجام دهید. فقط حتما قبل از پایان کار، اپ خود را روی چندین سایز صفحه امتحان کنید و در صورت نیاز تغییرات لازم را انجام دهید.
نکاتی در خصوص طراحی اپ برای گوشی های مختلف از نظر سایز صفحه
در هنگام طراحی اپلیکیشن موبایل با سایز صفحه متوسط شروع کنید. با این کار اطمینان حاصل می شود که هم در سایزهای بزرگ تر و هم کوچک تر کار خواهد کرد. با این کار همچنان لازم است که طراحی سایزهای بزرگ تر و کوچک تر را نیز تنظیم کنید اما این روش بهتر از این است که از سایز های بسیار کوچک یا بزرگ شروع کنید. سعی کنید بفهمید که محتوا چگونه در روی هر یک از سایزها پهن خواهد شد. گوشی های کوچک، محل نمایش زیادی نخواهند داشت و گوشی های بزرگ نیز محتوا و اطلاعات را بیش از حد نشان خواهند داد.
در گوشی های کوچک، مطمئن شوید که اطلاعات مهم قیچی نشوند و در گوشی های بزرگ، اطمینان حاصل کنید محتوای مهم، اهمیت خود را از دست ندهند و در بین سایر محتواها گم نشوند. و اما در آخر، زیاد حرص نخورید که طراحی خود را برای همه سایزها و دستگاه ها پرفکت و ایده آل کنید. اگر به آمار و ارقام دسترسی دارید سعی کنید بفهمید که کدام دستگاه ها و سایزها در بین مردم رایج تر هستند و آنها را مورد هدف قرار دهید. سپس اطمینان حاصل کنید که برای سایر دستگاه نیز کار می کنند.
مرجع مقاله: طراحی اپلیکیشن موبایل و نکاتی درباره آن - کاسپید
درباره این سایت